سونامي بدون آسيب زدن به اين مسجد تمامي خانههاي اطراف را شسته و با خود برده بود.
به گزارش هفت چشمه به نقل ازراه دانا ، در روز ۲۶ دسامبر ۲۰۰۴ در حالي که در بسياري از کشورهاي جهان مردم در حال سپري کردن نخستين روزهاي تعطيلات کريسمس بودند، خبر وقوع همزمان زمينلرزه و سونامي در غرب سواحل اندونزي دنيا را تکان داد.
اين فاجعه نزديک به ۲۳۰ هزار نفر را به کام مرگ کشاند و خسارات مالي فراواني بر جاي گذاشت.
يکي از عکسهاي تکاندهندهاي که از سونامي در آن زمان در خبرگزاريها منتشر شد، ساختمان مسجدي سفيدرنگ را نشان ميداد که چندان خسارتي نديده بود، در حالي که اثري از خانههايي که تا پيش از آن دور تا دور اين مسجد بنا شده بودند، ديده نميشد. سونامي بدون آسيبزدن به اين مسجد تمامي خانههاي اطراف را شسته و با خود برده بود.

سونامي بدون آسيبزدن به اين مسجد تمامي خانههاي اطراف را شسته و با خود برده بود
در دهمين سالگرد وقوع سونامي مرگبار نزديک به ۷ هزار روحاني مسلمان، بازماندگان سونامي و نيروهاي امدادگر در اين مسجد که قدمتي ۱۳۵ ساله دارد، ياد قربانيان اين فاجعه طبيعي را گرامي داشتند. اين مسجد در باندا آچه، شهري در استان آچه در غرب اندونزي، بنا شده است.
استاندار آچه در مراسم يادبود قربانيان از مردم داخل و خارج کشور براي کمکهايشان جهت بازسازي اين منطقه تشکر کرد و گفت: حس همدردي اندونزياييها و جامعه بينالملل به احياي دوباره آچه کمک زيادي کرد.
اين مراسم بزرگترين گردهمايي در اين مسجد از ده سال پيش تا کنون بوده است. استان آچه بيشترين خسارت را در پي وقوع سونامي متحمل شد. تنها در اين استان ۱۷۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند.
روز جمعه (۵ دي) در شهر ساحلي ميولابوه پرچمها به حالت نيمهافراشته درآمدند. امواج سونامي ده سال پيش در اين شهر با ۳۵ متر ارتفاع، رکورد بيشترين ارتفاع موج را از خود بر جاي گذاشتند.
مراسم يادبود در سريلانکا و تايلند
افزون بر اندونزي، مراسم يادبود قربانيان سونامي در کشورهاي همجوار نيز که متحمل خسارات جاني و مالي فراوان شده بودند، برگزار شد.
در ساحل کائو لاک در تايلند در مراسمي به زبان آلماني، سفير آلمان در تايلند پيام يوآخيم گاوک، رئيسجمهور آلمان را قرائت کرد. طبق اطلاعات رسمي ۵۳۴ شهروند آلماني قرباني سونامي بزرگ ده سال پيش شدهاند. اين افراد در حال گذراندن تعطيلات کريسمس در مناطقي بودند که سونامي آنها را در برگرفت.
رئيسجمهور آلمان در پيام يادبود خود با بازماندگان اين فاجعه ابراز همدردي کرده و نوشته است: ترس از غرق شدن، غم از دست دادن عزيزان و نگراني بر سر بازگشت که روزها يا هفتهها به طول انجاميد، آثاري از خود بر جاي گذاشت که بسياري هنوز هم با آن دست و پنجه نرم ميکنند.
در سريلانکا نيز که از جمله کشورهاي خسارتديده به شمار ميرود، قطاري ويژه ۲۰۰ بازمانده اين فاجعه را به نقطهاي برد که ده سال پيش يکي از امواج قوي سونامي درست در همان نقطه، به يک واگن قطار برخورد و آن را از ريل خارج کرد. اين واگن که چند تن وزن داشت، چندين متر روي زمين کشيده شده و جان ۱۶۰۰ تن را گرفت. مجموعا در سريلانکا ۴۰ هزار تن جان خود را در سونامي سال ۲۰۰۴ از دست دادند.
انتهاي پيام/ن